Diversity Tree Foundation

Reach far and beyond every day

British flag

EN

Polski

PL

Symbol for a better inclusion. Hand turns dice and changes the word exclusion to inclusion.

Wie we zijn

Welkom bij Diversity Tree Foundation - een non-profit organisatie opgericht door ouders van een kind met de zeldzame ziekte Moyamoya. Onze missie is het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie, en het creëren van een meer accepterende en veilige toekomst voor alle kinderen.


Ons verhaal begon met de diagnose van ons kind met Moyamoya, een zeldzame en progressieve ziekte die de bloedvaten in de hersenen aantast.


Bij Diversity Tree Foundation geloven we dat elke persoon het verdient om geaccepteerd en gevierd te worden voor wie ze zijn. We begrijpen dat diversiteit niet alleen gaat over zichtbare verschillen zoals ras of etniciteit, maar ook over verschillen in bekwaamheid, cultuur, religie, geslacht en meer. We streven ernaar een wereld te creëren waarin alle kinderen zich gewaardeerd en betrokken voelen, ongeacht hun verschillen.


Met ons werk willen we ondersteuning, onderwijs en belangenbehartiging bieden aan families en individuen die getroffen zijn door zeldzame ziekten, terwijl we ook diversiteit en inclusie in alle geledingen van de samenleving bevorderen. Wij geloven dat we door samen te werken een mooiere, meer inclusieve toekomst voor iedereen kunnen creëren.

Doe mee met onze missie om diversiteit en inclusie te bevorderen en help ons een wereld te creëren waarin alle mensen kunnen gedijen.


MoyaMoya

De ziekte van Moyamoya is een zeldzame medische aandoening die de bloedvaten in de hersenen aantast. Bij mensen met de ziekte van moyamoya worden de bloedvaten in de hersenen smal en verstopt, wat de bloedtoevoer naar de hersenen kan verminderen en schade kan veroorzaken. Dit kan leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, epileptische aanvallen, moeite met spreken of begrijpen van taal, zwakte of gevoelloosheid in de ledematen en problemen met het gezichtsvermogen. De ziekte van Moyamoya kan voorkomen bij zowel kinderen als volwassenen en kan operatief worden behandeld om de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren.


De ziekte van Moyamoya kan het risico op een beroerte verhogen. Wanneer de bloedvaten in de hersenen smal en verstopt raken, kan de bloedtoevoer naar bepaalde delen van de hersenen worden verminderd, wat kan leiden tot een beroerte. Een beroerte treedt op wanneer een deel van de hersenen beschadigd raakt door een gebrek aan doorbloeding, en de gevolgen kunnen ernstig en langdurig zijn.

De gevolgen van een beroerte kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de beroerte en het deel van de hersenen dat is aangetast. Enkele veel voorkomende gevolgen van een beroerte zijn zwakte of verlamming van één kant van het lichaam, moeite met spreken of begrijpen van taal, geheugenproblemen, veranderingen in gedrag of emoties en moeite met alledaagse taken zoals aankleden of eten. In sommige gevallen kan een beroerte fataal zijn.

Behandeling


Therapie na een beroerte is uiterst belangrijk om patiënten te helpen herstellen en hun onafhankelijkheid terug te krijgen. Een beroerte kan aanzienlijke fysieke, cognitieve en emotionele beperkingen veroorzaken, en revalidatietherapie kan helpen deze uitdagingen aan te pakken en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie kan patiënten helpen hun kracht, coördinatie en mobiliteit na een beroerte te verbeteren. Dit kan oefeningen zijn om de aangedane ledematen te versterken, maar ook activiteiten om de balans en het lopen te verbeteren. Ergotherapie kan patiënten helpen om activiteiten van het dagelijks leven, zoals aankleden en verzorgen, opnieuw te leren en strategieën te ontwikkelen om eventuele aanhoudende fysieke beperkingen te compenseren.

Logopedie kan patiënten helpen spraak- en taalproblemen veroorzaakt door een beroerte te overwinnen, evenals problemen met slikken. Cognitieve therapie kan patiënten helpen hun geheugen, aandacht en probleemoplossend vermogen te verbeteren.

Naast deze fysieke en cognitieve therapieën is emotionele steun ook een belangrijk onderdeel van het herstel van een beroerte. Een beroerte kan aanzienlijk emotioneel leed veroorzaken, zoals depressie, angst en verdriet, en therapie kan patiënten helpen om met deze gevoelens om te gaan en strategieën te ontwikkelen om met hun emoties om te gaan.

Over het algemeen is revalidatietherapie na een beroerte essentieel om patiënten te helpen hun best mogelijke herstel te bereiken, hun onafhankelijkheid te herwinnen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.




Contact Us

Diversity Tree Foundation


diversitytreefoundation@gmail.com


Rekeningnummer: BE16 1030 8453 6174


Trooper